18.8 C
София
вторник, май 28, 2024

Американците панически търсят в Google „Трета световна война“ и „Мога ли да бъда призован“ след атаката на Иран срещу Израел

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Американците  панически са използвали търсачката на Google и са търсели „Трета световна война“ и други свързани думи след атаката на Иран срещу Израел в събота вечер със стотици ракети и дронове.

Според данни от Google Trends търсенията за „Трета световна война“ са се увеличили в цялата страна, достигайки петгодишен връх.

Американците панически търсят в Google „Трета световна война“
Източник: ZeroHedge

Американците също са търсели „Кога ще започне Третата световна война“ и „Кога ще се случи Третата световна война“, и дори „Алекса, кога ще започне Третата световна война“, както и „Вървим ли към Третата световна война“.

Междувременно нараства броят на американците, които питат Google за възрастта за набор в армията.

Иран изстреля над 300 дрона и ракети по Израел в отговор на израелската атака срещу консулството на Техеран в Сирия. При израелското нападение загинаха висши ирански командири. Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей обеща да нанесе на Израел „шамар в лицето“.

Последвалият ирански удар обаче изглеждаше повече като акция за демонстрация на готовност за по-сериозен отговор, отколкото на масирано нападение. Израел и американските войски в региона очакваха атаката и бяха добре подготвени да прехванат иранските ракети след две седмици на размяна на заплахи. След съботната атака и двете страни обявиха, че са постигнали успех: Иран, че е ударил с ракетите си израелски военни бази, а Израел и САЩ, че са ги прехванали.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img