25.8 C
София
четвъртък, юли 25, 2024

На 7 март ще осъмнем със същия кабинет, пак ще влизаме в кризи

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ще има ротация на 6-и март и нови министри. Трябва да са адекватни на ситуацията в момента, заяви Мирослав Севлиевски по Би Ти Ви.

По думите му фермерите са пропуснали да говорят за този сезон, а са се съсредоточили в миналите. „Така останахме без прогноза какво ще стане  със земеделието в този сезон – ще има ли суша например. 

Според Александър Симов противоречията в сглобката са предизвикани от самата нея. Но на 7-и март ще се събудим със абсолютно същите министри. Мнозинството ще е ПП, ГЕРБ и ДПС.

Не разбираме ГЕРБ-СДС какви цели си поставя за следващите 9  месеца. Никой не ги и пита. Там дневен ред няма. Говори се само за това кой ще е министър, а не какво трябва да се свърши, коментира журналистът Асен Григоров.

Севлиевски му опонира, че е много важно кой ще е министър и от коя политическа сила идва. Според него в момента Борисов и  Пеевски шамаросват избирателите на ПП-ДБ и затова те по-лесно им прощават. Той описа ситуацията в момента като „Срещу Борисов трудно, с Борисов опасно“. 

На въпрос ще даде ли решение министър по европейските въпроси и външен министър, Григоров отговори, че няма нищо по-логично от това да се разделят Денков и Габриел.. Въпросът според него е защо никой не пита Борисов за следващите 9 месеца – имат ли план.

Симов прогнозира турбуленция, защото  липсва програма за следващите 9 месеца. „Пак няма да се договорят много от нещата и ще влизаме в кризи“, заяви журналистът.

Ще има размествания в Европа и света и затова българският външен министър трябва да бъде адекватен, каза още Севлиевски. Външната ни политика трябва да бъде икономически, а не идеологически ориентирана, добави Симов.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img