25.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Антон Кутев: ГЕРБ ще реализират мандата, Нинова направи БСП секта

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Сложността около избора на председател на парламента е малко пресилено, като политическа истерия. Не виждам проблем, че една партия е подкрепила друга. Работата на Народното събрание е да се правят компромиси. Това заяви пред БТВ Антон Кутев, бивш говорител на двете служебни правителства на Румен Радев.

„Бойко Борисов опитва да покаже сила и да каже, че ще управлява, но знае и че не може много, много да управлява – неговата задача е сложна.“ 

„Никола Минчев имаше също малък парламентарен стаж“, отговори той на въпрос Рая Назарян не е ли млада в парламента, за да стане негов председател. 

Не вярвам, че ГЕРБ ще изпуснат мандата, не знам как, но ще го реализират, допълни Кутев. 

Не им стигали 5 гласа? С възможностите на Пеевски не се съмнявам, че ще си ги придобият, смята бившият говорител на служебното правителство. Според него Борисов и Пеевски са счели, че лесно при едни избори ще бият ПП-ДБ и ще ги елиминират, което се е случило на изборите от този месеци. 

На тези избори технологиите победиха идеологиите, коментира той. 

„Корнелия Нинова доведе БСП до момент да оцеляват. Тя не би могла да се върне превърна партията си в секта, но вече тази секта не може да се издържа финансово. Ребрандирането е една от стъпките пред БСП, второто е обединението – общо ляво обединение“, разкри Антон Кутев. И според него председателят на Младежкото БСП заедно с други младежи от партията могат да управляват столетницата.

Източник: https://novini.bg/

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img