19.8 C
София
вторник, май 28, 2024

България арестува по искане на Русия участник в стрелба, който се е укривал в Украйна

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

В България по искане на Русия е задържан участник в престрелка в Москва – Абубакар Абакаров, съобщи в. „Комерсант“. След стрелбата Абакаров се е укрил, срещу него са повдигнати обвинения задочно и е включен в международния списък за издирване на Интерпол.

Дълго време мъжът живеел в Украйна, след което заминал за Европа. Там издирваният се е чувствал в пълна безопасност, тъй като след началото на войната редица страни, преди всичко от Европейският съюз, отказаха международно правно сътрудничество с Русия. Задържането му по заповед на Интерпол е изпълнено от България.

Според изданието Главната прокуратура на Русия подготвя документи с искане за екстрадицията на 44-годишния Абакаров.

Сбиване със последвалата стрелба се е случило през ноември 2017 г. на парти за рождения ден на руски бизнесмен, Дмитрий Павлов, в ресторант, в резултат на което един човек е бил убит, а петима са били ранени.

Конфликтът е започнал, тъй като паркираната кола на милиардера Гавриил Юшваев е попречила на певицата Любов Успенская да премине. Служители на Федералното държавно предприятие „Охранка“ на руската гвардия, наети в този момент да ескортират ценни товари, са поискали от шофьора да премести колата, след което е започнала кавга. Ранени са шестима охранители, един от които по-късно е починал. Сред пострадалите са двама служители на Федералното държавно предприятие „Охранка“.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img