7.9 C
София
четвъртък, април 18, 2024

Борисов: Калин Стоянов е министър на България, а останалите са на Денков

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе пред медиите в Партийния дом за своеобразен монолог, насочен към пиара на ПП Найо Тицин. Може да ви разкажем за дамския гамбит, за сицилианската защита, готови сме с всичко, което дава шахът, подчерта той.

Не зная дали Найо Тицин ги съветва, но аз всеки ден разбирам от тях, че трябва да се мълчи, че Денков и Мария Габриел трябва да направят оценка на министрите, сподели Борисов. В същото време те не слизат от студиата от интервюта, допълни той, визирайки партньорите в сглобката. В тези изказвания виждам откровени неистини, убеден е лидерът на ГЕРБ.

По думите му ПП-ДБ правили опити да си ребрандират имиджа на антикорупционери. Но такива скандали имало при тях, че този имидж не им отивал, както се изрази Борисов и даде за пример Министерството на спорта и Министерството на електронното управление. Език мой-враг мой, предупреди лидерът на ГЕРБ и изтъкна ролята на Мария Габриел в гафа със Северна Македония.

За две години милиарди отишли за Путин през Лукойл, захапа още той партньорите в сглобката. Левчето , което крадоха от вас е факт, изтъкна Бойко Борисов. Той се похвали с диверсификацията.

Вчера пак от трибуната разбирам, Найо, че ще обвързват КПКОНПИ с незаконни строежи, възмути се лидерът на ГЕРБ във връзка с оттеглянето на промените в Закона за устройство на територията заради неприетите правила за новата антикорупционна комисия. Бламирате си министъра и излизате на трибунка да се похвалите, продължи той към Найо Тицин. Все едно на нас ни дреме на шапката, допълни Борисов. Литнахте по студиата по твое указание, Найо, да обяснявате колко сте готини и едва ли не ГЕРБ ви пречи, ядоса се лидерът на ГЕРБ.

По думите му партията отговаря само за МВнР. Всички ресурсни министерства са ваши, изтъкна Бойко Борисов. Корупция има там, където има ресурси, категоричен бе той. Един заместник-министър имали в МВР и го уволнили, без да го питат.

Какво искате да се случи, кажете, обърна се към Тицин Борисов. Няма вече задкулисие, няма, църкви, манастири, изтъкна той и каза, че вече не били в неговия кабинет, а в друг. В чий не стана ясно. В правителството се отстреляли с приятелски огън, стана ясно от коментара му.

10 дни министрите на Денков са в САЩ и първите в парламента не пречили на външните им контакти.

За ветото на президента Румен Радев в партията си дали 5 дни за размисъл, за да мине Наказателният кодекс (НК) със съответните поправки.

Чий министър е министърът на електронното министерство или на спорта, попита той. Калин Стоянов е министър на България. Ние не считаме, че министрите са партийни, по думите на Бойко Борисов. А лично Кирил Петков преговарял с Калин Стоянов.

Найо Тицин отнесе още критики, този път за шушукането между Корнелия Нинова и Кирил Петков, както и за съвместната работа на ПП с „Възраждане“ във Варна.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img