25.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Борисов не знае защо Радев е отказал топлината на камината в Белия дом

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов не знае каква е причината президентът Румен Радев да откаже да отиде на срещата на върха в НАТО. „Аз знам, че когато аз съм бил във Вашингтон, винаги съм бил в Белия дом на камината, виждал съм шефовете на департамента, посрещали са ме с топовни салюти и много от вас са били там“, разказа спомени си Борисов пред журналисти в Партийния дом. Въпреки това лидерът на ГЕРБ повтори още веднъж, че не знае каква е причината държавният глава да не иска да отиде във Вашингтон.

Борисов обаче не пропусна да разкритикува подкрепата на ПП-ДБ за втория мандат на Румен Радев като президент. „Колегите Кирил Петков и Асен Василев заставаха на плакатите и говореха „с вас сме, господин президент“, а другите покровители – ДБ клечаха пред президентството“, посочи той.

Той коментира и дали ГЕРБ ще подкрепят членовете на новата Антикорупционна комисия да се избират от независима комисия. „Това най-вероятно е някоя тяхна комисия, тъй като те (ПП-ДБ – б.р.) нямат никакви независими комисии“, каза Борисов и призова народните представителите първо да изберат комисии в парламента. Първо трябва да се съсредоточим върху мнозинство и начин на работа на парламента, настоя Борисов и засегна темата за разследването на Андрей Гюров от КПКОНПИ. По думите на Борисов Гюров е партиен кандидат, а ГЕРБ подкрепили Димитър Радев за управител на БНБ, тъй като дошъл от Международния валутен фонд и не е партийна кандидатура.

Източник: БГНЕС
https://news.bg/

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img