25.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Борисов попари Радев: Отиваме на нови избори

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Изминаха две седмици от последните предсрочни изброи. Това заяви в началото на преговорите с ГЕРБ президентът Румен Радев.

Той припомни, че вотът на избирателите им е отредил мястото на първа политическа сила. Радев ги поздрави за изборния резултат, но изтъкна отговорността им да съставят правителство.

Продължават анализите на тези избори, продължават да се търсят отговорите на редица въпроси, каза Радев. Защо българите масово не излязоха да гласуват, попита той и настоя да чуе мнението на ГЕРБ.

Той се поинтересува и как вървят преговорите с останалите партии, какви са вижданията на партията за работата на правителството.

Ниската избирателна активност притеснява всички, призна Бойко Борисов. Резултатите на ГЕРБ са добри, изтъкна той. Лидерът на ГЕРБ разкритикува изборната система. Според него всички партии се държат така, сякаш ще има нови избори.

На практика няма как да се състави правителство, отчете Бойко Борисов. Избирателите на ГЕРБ не искат друг да определя състава на кабинета.

Не виждам нещо да се случи освен с първия мандат, заяви Бойко Борисов. Няма как да стане с втория мандат, не може и с третия, по думите му. Ще положим усилия, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Отиваме на избори, предупреди той. Само чувам заклинания и кой колко е велик, подчерта още Борисов.

Източник: https://news.bg/
Снимка: https://news.bg/

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img