18.8 C
София
вторник, май 28, 2024

Борисов зове: Да спрем тези безумни харчения на пари и да свалим дефицита до 1%

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Когато говорех, че има проблеми в МФ и освен партийните назначения, парите ги няма. Народното събрание трябва да прояви характер, както и правителството тогава и да се вслушаме в МВФ – да спрем тези безумни харчения на пари и да свалим дефицита до 1%. А се оказва, че няколко милиарда са похарчени през последните дни. Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Държавата има под 2 милиарда, с които разполага, това ни е наследството. Ние винаги сме държали да има мазнинка, да има запас. Има няколко много важни законопроекта в следващите дни и тук ще излезе, че пари от Плана за възстановяване са харчени за пенсии, за да се изкарат колегите, че са много добри, обясни Борисов.

„Поздравявам новия финансов министър, че остави шефа на НАП Румен Спецов. Ако не бяха направили така, само след седмица с мощната им медийна подкрепа, щеше да излезе, че с Асен Василев може всичко. А се оказа, че нито има пари за общините, нито за енергетиката.“

„Отново се връщам на своето предложение Мария Габриел и Асен Василев да остане в този кабинет, за да може да си изсърбат това, което са надробили”, допълни Борисов.

„Няколко милиарда заминаха за няколко дни, но в някои медии го няма, не се коментира. Присъдружните им медии им правят лоша услуга на колегите, защото, когато свикнеш да живееш безнаказано, стигаш до това, че имаме един голям проблем. А на нас ни викаха, че хвърляме пари от джипките”, допълни Борисов.

„Разбрахме за източването на енергетиката и че са извадени от МРРБ 1,2 млрд. Който пачки вади, от пачки умира, вола рие – на гърба му пада, който гроб копае, в гроб пада, заяви Борисов.

„Парламентът не трябва да се превръща в разследващ орган и да се политикантства. Както и преди 20 дни казах, с колегите в последните 9 месеца направихме и много добри неща и няма да говоря лоши неща срещу тях”, каза той.

„Как да ги коментирам снимките с пачките и Живко Коцев? Коментирайте ги вие. Оказа се, че парите от шкафчето са фалшиви, а сега е по-друго, коментира Борисов.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img