21.5 C
София
четвъртък, юли 25, 2024

Четиримата заместник-районни прокурори на София хвърлиха оставки пред ВСС

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Четиримата заместник-районни прокурори на София хвърлиха оставки пред ВСС, съобщава БНТ. Те се оттеглят от ръководните постове и се разграничават от действията на районния прокурор Невена Зартова.

Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев настояват в писмо да главния прокурор да бъдат възстановени на предишните си длъжности като редови прокурори в Софийска районна прокуратура (СРП).

По-рано този месец и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов разпореди щателна проверка на Софийската районна прокуратура във връзка с разследването на убийството на Мартин Божанов – Нотариуса.

Обвинител номер едно подчерта, че СРП е един от генезисите, където се руши постамента на справедливостта.

Екип от 21 прокурори от Върховна прокуратура, под ръководството на завеждащ отдел „Инспекторат“ проверява разпределението на делата в отдел „Специализиран“ на СРП.

По-късно Нова телевизия съобщи, че ръководителят на СРП Невена Зартова също е подала оставка. Тя се мотивира с желанието си да обезпечи нормалната работа на органа на съдебна власт.

Припомняме, във връзка с констатирани сериозни пропуски в работата на административния ръководител на СРП още в началото на м. август 2023 г. Борислав Сарафов призова прокурор Невена Зартова да освободи заеманата длъжност.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img