33.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Делян Пеевски: Аз съм председател на ДПС и изпълнявам волята на хората!

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ахмед Доган се опита да препоръча ДПС да не подкрепя правителството на Росен Желязков, но аз ще изпълня волята на хората. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски пред журналистите в Партийния дом.

По думите му хората искат правителство. България трябва да има правителство, ние трябва да се грижим за хората и аз, като лидер на ДПС, съм отговорен само пред хората на ДПС, подчерта Делян Пеевски. ДПС се управлява от своя председател, каза той и обясни, че изпълнява и напълно устава на ДПС.

На въпрос има ли разрив между него и почетния председател Ахмед Доган, самият Пеевски отговори така: „в личен план – не, в партиен план – аз ще изпълня волята на хората“. Така в изявлението си Пеевски на практика потвърди думите на Рамадан Аталай

Запитан дали е взел партията от Ахмед Доган, Делян Пеевски бе повече от категоричен: „Аз съм председател на ДПС.“

ДПС трябва да изпълни волята на избирателите си. Избирателите ни изпратиха в парламента, за да има правителство, и ако няма правителство с първия, втория и третия мандат, подаряваме България на Путин и на всякакви спасители, каза Пеевски. След това се оттегли, без да отговори на журналистически въпроси.

ДПС изключи от ПГ Рамадан Аталай. Новината съобщи председателстващият заседанието Росица Кирова. Решението е взето единодушно от групата тази сутрин, 3 юли. Малко преди това в студиото на БТВ Рамадан Аталай заяви, че няма намерение да подава оставката си като депутат, което означава, че остава независим депутат.

В парламента в София специално за случая дойде и ръководството на ДПС в Пловдив, за да настоява за изключването на Аталай. 

Това ще е вторият депутат от ДПС в групата на независимите, след като и Айсел Руфад бе изключена от ПГ на ДПС. Промяната за Рамадан Аталай вече е отразена на сайта на Народното събрание, а парламентарната група на ДПС намалява на 45 депутати. 

Източник: https://news.bg/

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img