7.9 C
София
четвъртък, април 18, 2024

Делян Пеевски: ДПС подкрепяме кабинета, предложен от Габриел

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Борисов постъпи отговорно към България и хората, каза председателят на ДПС в специално изявление

ДПС подкрепя правителството, което предложиха Мария Габриел и ГЕРБ. Това се казва в позиция на председателя на партията Делян Пеевски, която бе разпространена от партийния пресцентър.

Те постъпиха отговорно към хората и към държавата,  като я спасяват от безвремието на служебните правителства и политическата криза, на каквито бяхме свидетели в последните три години и които никога повече не трябва да се повтарят, поставяйки националния интерес над партийния“, се казва в изявлението на Пеевски.

„Както заявих вчера, това правителство ще получи подкрепата на ДПС, защото е важно да продължим да работим за хората, както го правихме последните 9 месеца. И ще подкрепяме правителството, докато работи за хората и си спазва обещанията към българските граждани.

В парламента сега трябва да продължи  постигнатото с промените в Конституцията, с промени в законите, за да има реална съдебна реформа и битка с корупцията“, заяви още лидерът на ДПС.

„Хората и страната имат нужда от стабилност и сигурност, които ние като лидери на партиите си им дължим и ДПС няма да отстъпи от тази своя отговорност“, добави той.

ДПС и ГЕРБ имат заедно 105 гласа в парламента и за одобрението на правителство ще са им нужни още 15 депутата. ПП-ДБ все още не са казали позицията си по внесеното от Мария Габриел правителство, в което фигурират знакови техни фигури като Николай Денков, Асен Василев и др.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img