7.9 C
София
четвъртък, април 18, 2024

Денков: Държавата продължи да работи въпреки рязко усложнената предизборна обстановка

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Искам да благодаря на всички министри и техните екипи, че успяха да запазят темпото и да вземем важните решения за гражданите и бизнеса. Държавата продължи да работи в бързи темпове, независимо от рязко усложнената и вече предизборна обстановка. Това каза на последното заседание на правителството в оставка акад. Николай Денков. 

Той изреди и резултатите от 10 месец на правителството – Шенген по въздух и вода. При политическа стабилизация ще има решение и за сухопътните граници до края на годината, каза Денков. Новият проект на Закона за съдебната власт пък вече е за обществено обсъждане. Без този закон конституционните промени не могат да доведат до истинска реформа в съдебната власт, каза още Денков. 

Пациентите вече могат да получат лекарства на най-ниска цена за 50 групи заболявания на сърдечно-съдови заболявания. Министерството на регионалното развитие и благоустройството подписа над 600 споразумения с общините за проектиране, ремонт и изграждане за обща стойност над 1,7 млрд. лв.

269 млн. лв. пък ще гласува днес правителство, за да се преодолеят диспропорциите в заплащането в администрацията.  Повишават се заплати на всички нива, като се намалява значително разликата в съществуващите размери на заплатите. От почти пет пъти, колкото е разликата в момента, до около 2,5 пъти, обясни още Денков. 

Над 46 хил. малки и средни земеделски стопани получиха 154 млн. лв., изреди още Денков. Това било с 50% повече от програмата през миналата година. 

Спортното министерство пък е реализирало договори за 10 млн. лв.  за над 20 обекта – 3 стадиона , спортни площадки, зали и игрища.

Одобрени са промени в Закона за културното наследство. В продължение на политиката правителството отпусна 3,5 млн. лв. за доизграждане на храм „Св. вмчк. Архидякон Стефан“ и духовен комплекс към него в Южния парк в София. 2 млн. пък са отпуснати за православни храмове в Европа. 

Работата продължава и както обещахме ще направим плавен преход към служебното правителство, отново каза Денков.  

Последното заседание на правителството Денков.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img