25.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Денков: Въртят се слухове, че в ДАНС прикриват канали за наркотици

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Откакто г-жа Петя Банкова беше назначена в Агенция „Митници“ имаме рекордно количество наркотици, които са задържани. За мен е много странно точно тя да бъде обвинена, че прикрива канали за наркотици. Много е важно да се разбере какво се случва, за да не се окаже, че както по филмите я атакуват защото си върши работата. Нямам информация от ДАНС до момента и съм поискал. Това каза премиерът в оставка акад. Николай Денков, който за последно отговаря на въпроси на граждани и медии във фейсбук. 

Ръководителят на ДАНС обяснил на премиера в оставка, че трябва специално решение от прокуратурата. Ръководствата на тези структури не се отичат пред мен, нито са назначавани от мен, а се отчитат явно пред този, които ги е назначил, обясни още Денков.

Факт е, че са задържани наркотици за милиони. Нека видим какви обвинения има. Ако има доказателства, разбира се, тя ще трябва да понесе някаква отговорност. От доста време се въртят слухове, може да ги видите и в медиите, че ДАНС прикриват канали за наркотици. Г-жа Банкова е работила там и няма да се учудя, ако е използвала информацияй. Аз не мога да ги потвърдя, но точно това би трябвало да е работата на службите, каза още Денков. 

Много пъти съм казвал, че в ДАНС има сляпо петно по отношение на корупцията. Те винаги се оправдават, че това е работа на антикорупционната комисия. Нека да видим как сега те ще докажат, че вършат работа в полза на обществото, каза още Денков. Той обясни, че никога не е се е виждал с Банкова и не е говорил дори с нея. Единственият шанс да съм я виждал е, ако е идвала на някоя среща в Министерския съвет, каза още Денков. Това, което знаел е, че тя е с безупречна репутация.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img