20.8 C
София
неделя, юни 16, 2024

Димитър Любенов, който с поршето си уби французин: Стана по стечение на съдбата

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Супер нелеп случай. Не съм искал. Страшно съжалявам. Това обяви в Съдебната палата Димитър Любенов, който при тежка катастрофа на Околовръстното шосе на 25 септември 2022 г. уби французин, а съпругата на чужденеца беше настанена в болница с тежки наранявания. Експертиза показа, че той е шофирал със 195 км/ч при ограничение  от 80 км/ч. Освен това е бил употребил и алкохол.

Бившата полицайка Любка Гечева
Бившата полицайка Любка Гечева Снимка: Велислав Николов

Любенов се яви в Софийския градски съд като свидетел по делото срещу двамата полицаи, които го ескортирали, а и не се притекли на помощ, когато видели, че е станала катастрофата.  Единият от тях Георги Малински има и обвинение, че взел 200 лева подкуп от Любенов. Другата подсъдима е полицайката Любка Гечева. 

Попитан дали е дал 200 лева, Любенов отговори уклончиво: Ще чуете другия път.   

Винаги съм си поръчвал дринк енд драйв, каза той. Всичко се случи по стечение на обстоятелствата и съдбата, допълни Любенов. 

В момента той е под домашен арест, а делото срещу него вече е внесено в съда. 

Полицаят Георги Малински
Полицаят Георги Малински

Процесът срещи полицаите пък беше отложен за 25 юни, защото пет минути преди заседанието, съдебен заседател уведомил, че не може да присъства.  Съдът го задължи да представи доклад защо не е дошъл на делото. 

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img