19.8 C
София
вторник, май 28, 2024

Доживотен затвор за рецидивист, убил мъж с особена жестокост в центъра на София

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Софийски градски съд (СГС) призна за виновен подсъдимия Я. Б. за умишлено убийство, извършено с особена жестокост, в условията на опасен рецидив и му наложи наказание „доживотен затвор“, съобщават от Софийската градска прокуратура.

Обвинителният акт е внесен в съда от СГП на 11.01.2024 г. Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Подсъдимият Я. Б. е предаден на съд за това, че за времето от 00:01 ч. до 00:06 ч. на 21.02.2023 г. в гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза“, чрез нанасяне на множество удари с твърди тъпи предмети причинил тежки травми, пряка последица от които е смъртта на П. Ц. Деянието е извършено с особена жестокост, тъй като големият брой на нанесените по тялото на пострадалия наранявания показват, че подсъдимият е проявил изключителна ярост и ожесточение. Към момента на извършване на деянието Я. Б. е бил осъждан за кражба на наказание лишаване от свобода за срок от две години, което изтърпял на 10.01.2020 г.

С присъда от 29.04.2024 г. СГС призна подсъдимия за виновен в извършване на престъплението и го осъди на наказание „доживотен затвор“, което да изтърпи при първоначален „специален режим“.

Първоинстационната присъда на СГС не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – София.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img