8.5 C
София
събота, април 20, 2024

Eксперт по киберсигурност: Няма изтичане на данни след срива на Фейсбук

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

„Няма никакво изтичане на данни след вчерашния срив на Facebook и Instagram, потребителските профили не са компрометирани“, заяви Любомир Тулев – експерт по киберсигурност.

„Два часа и половина вчера имаше глобален проблем. За съжаление снощи излязоха с официално изявление от Фейсбук и обясниха, че става дума за вътрешен проблем. Правили са промяна в конфигурационна база данни, което всъщност е довело до поредица от цикли, при които потребителите се изхвърлят от платформата“, уточни пред националната телевизия експертът.

„Проблемът е, че не можеш да ползваш и други платформи, за които се вписваш чрез акаунта си в социалната мрежа“, обясни Тулев.

След срива са постъпили множество сигнали за опити за хакване на Фейсбук и Инстаграм профили. За проблема масово докладвали потребители в социалните мрежи.

Много от тях са получили фалшиви съобщения от Фейсбук, че е постъпила заявка за нулиране на паролата им. Дори имат изпратен код за потвърждение.

Вчера милиони потребители по цял свят останаха изненадани, след като безпричинно платформите автоматично ги изхвърлиха от профилите им, а влизането в акаунтите и до момента остава невъзможно. Сривът продължи малко повече от час.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img