25.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Ето кой стана спортист №1 на София

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

София награди днес най-добрите си спортисти, определени чрез първата в историята анкета за № 1 в столицата. Стилната церемония събра в Музея на историята на физическата култура и спорта в Националния стадион „Васил Левски“ изтъкнати състезатели, ръководители на федерации и клубове, общински и спортни деятели, представители на бизнеса, културата и медиите.

Връчени бяха специални призове на всички получили гласове в допитването, а с голямата награда като „Спортист № 1 на София за 2023 г.“ бе отличен победителят Алберт Попов. Скиорът алпиец събра 29 т. и изпревари със 7 т. наредилата се на второ място сабльорка Йоана Илиева, трета с общо 12 т. остана шахматистката Антоанета Стефанова. Всичките 7 състезатели с гласове в анкетата бяха наградени с купи и спортни артикули.

„За мен е чест да поздравя и наградя призьорите от името на Столична община и лично на кмета Васил Терзиев. Много важна задача е да работим за спортната култура“ заяви Яна Генова, зам.-кмет по Направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img