15.8 C
София
понеделник, май 20, 2024

Европрокуратурата глоби българска предприемачка – опитала измама за 200 000 евро

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Българска предприемачка бе глобена за опит за измама с евро средства. Това е станало с решение на Софийския районен съд по дело, заведено от европрокуратурата.

Дамата е призната за виновна за опит за измама със субсидия и фалшифициране на документи, включващи автосервиз, след разследване на Европейската прокуратура, съобщиха оттам. 

Подсъдимата от името на своята фирма е подала заявление до Държавен фонд „Земеделие“ по мярка „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ за получаване на средства за изграждане и оборудване на автосервиз в размер на приблизително 200 000 евро (391 159 лв.) – 85% от които ще бъдат предоставени от Европейския съюз и 15% от българската държава.

Разследването обаче установило, че обвиняемата е представила фалшиви документи, включително фалшиви свидетелства за образование, фалшиви разрешителни за строеж и фалшиви оферти за закупуване на оборудване, за да получи средствата.

Заради разследването парите не са били преведени и в предотвратена щета в размер на 200 000 евро, която щели да понесат бюджетът на ЕС и на България. 

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img