25.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

ГЕРБ и ДПС зачеркнаха Асен Василев 

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Нова отсрочка от 24 часа получиха “Продължаваме промяната” и “Демократична България” от ГЕРБ, за да решат ще се договорят ли за кабинет начело с Мария Габриел.

Но и нов, категоричен знак, че Асен Василев не може да е финансов министър в общ кабинет.

Именно у Василев ден по-рано беше ключът за сглобката – Бойко Борисов ясно обясни, че пътят обратно към масата за преговори минава през извинение от него към Мария Габриел за думите му, че тя се превръща в “най-новото и най-красиво лице на мафията в България”. Съпредседателят на ПП обаче категорично отказа да ѝ се извини в качеството ѝ на кандидат-премиер, защото безпрецедентно дала папка с недоговорени имена. Извинявал се само на жената Мария Габриел, ако се е обидила, но повече тя не може да е министър-председател. Нито е възможен кабинет с мандата на ГЕРБ.

Отговорът от дамите в преговорния екип на Габриел бе светкавичен – и Василев не може да е повече финансов министър.

И двете му основни послания – отказът да се изпълни условието на ГЕРБ за извинение и настояването да се говори само за кабинет с втория мандат, завариха неподготвени много от депутатите на ПП-ДБ, които останаха смутени какво всъщност става.

Борисов даде отговора в четвъртък сутринта в кулоарите на парламента. Обяви, че има още ден двете формации все пак да опитат да се договорят, но разбира се – само с мандата на ГЕРБ.

А после заедно с председателя на ДПС Делян Пеевски внесе извънредна точка в дневния ред на парламента.

Това бе знакова фронтална атака срещу Василев – след 4 часа дебати всички останали групи без ПП-ДБ

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img