8.5 C
София
събота, април 20, 2024

ГЕРБ: Прибързаните действия на ПП-ДБ с оставката на Денков тласкат държавата към нови избори

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Според Теменужка Петкова от ГЕРБ премиерът Николай Денков е прибързал с подаването на оставката си, а ПП-ДБ са избързали да я предложат за гласуване в НС.

„Не е ясно каква е целта на тези прибързани действия, по-скоро си го обясняваме, че ПП-ДБ искат да тласнат държавата към избори“, коментира тя, след като депутатите единодушно приема оставката на Денков.

Петкова припомни, че отдавна се знае, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов участва в конгреса на ЕНП на 6 и 7 март.

„Нашият лидер задължително трябва да присъства там, защото се взимат изключително важни решения. Заедно с него е и Мария Габриел, която е заместник-председател на ЕНП. На фона на всички тези отдавна оповестени ангажименти това прибързано действие на колегите от ПП-ДБ за подаване на оставка и нейното гласуване сега и веднага буди определени подозрения. Не е ясно каква е целта на тези прибързани действия. Дали да се използва това, че нашият лидер е в чужбина, Мария Габриел също я няма, или това, което нашите партньори от ПП-ДБ демонстрираха с този ход, е, че те не желаят може би да се водят преговори, по-скоро това, което те искат, е да тласнат държавата в избори. В противен случай не бих могла да си представя защо беше необходимо това бързане“, посочи тя.

Шефът на НС Росен Желязков също призна, че според него ПП-ДБ са избързали.

“Мария Габриел липсваше в залата днес, в МС се проведе редовно заседание с 25 точки при положение, че изпълнителната власт е в оставка и то с липсата на вицепремиера Габриел на това заседание”, каза той.

Желязков посочи, че депутатите от ГЕРБ се чудят защо при това крехко доверие между тях и ПП-ДБ се правят символични жестове, които предпоставят разговорите за ротацията с още една нотка на горчивина.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img