7.9 C
София
четвъртък, април 18, 2024

Германската компания, която щеше да произвежда електромобили в Ловеч, фалира

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Германската компания Next.e.GO Mobile SE (e.GO), която щеше да строи завод за електрически автомобили в Ловеч, фалира.

Производителят на акумулаторни електрически превозни средства обяви решението си да подаде молба за откриване на производство по несъстоятелност в компетентния район съд в Аахен, съобщи Market Screener.

Next.e.Go Mobile искаше да построи три нови завода в Европа и САЩ, за да разшири производството на своите малки електрически превозни средства за градския трафик.

Решението за обявяване на фалит идва на фона на последните неблагоприятни развития и предизвикателства в индустрията на електромобилите, нестабилността на капиталовите пазари, изострена от скорошната ситуация около други играчи в сектора на електромобилите.

Освен това, предвид неблагоприятната пазарна среда, финансовите инструменти, базирани на дялово участие, които бяха обезпечени от дружеството, не можаха да се представят на очакваното ниво и темп. Въпреки усилията на компанията, преобладаващите пазарни условия, заедно с несигурността в сектора на електромобилите, допълнително възпрепятстваха значително способността на Next.e.GO да осигури алтернативно финансиране, както се изисква от местната регулаторна рамка.

Други филиали, включително Next.e.GO NV като компания майка на Next.e.GO Mobile SE, се очаква да започнат съответни процедури по несъстоятелност в краткосрочен план.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img