8.5 C
София
събота, април 20, 2024

Илхан Андай: ДПС ще има свои министри в правителството, Пеевски се чува с Доган всеки ден

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Безспорно Доган е големият лидер, докато е жив и здрав той ще бъде начело на ДПС. Това каза за аудиокаста „Това е България“ на „Фокус“ журналистът Илхан Андай.

„Делян Пеевски, предполагам, че се чува всеки ден с Доган. Доган стикова с него най-важното, като част от втората позиция“, добави той. 

По думите му трети безспорно е Джевдет Чакъров, който е „един много опитен политик, одобрен и в Анкара, и много харесван в традиционните наши региони“.

Илхан Адай поддържа тезата си, че ДПС ще има свои министри в правителството след ротацията. „И ще ви кажа, че в тази закрита част на конференцията, думите, най-горещо посрещаните думи на Делян Пеевски, който е говорил в рамките на 5-6 минути, са: „Трябва да сме и ще влезем в управлението на държавата. И ще станем минимум втора политическа сила, и ще се утвърдим като силна партия в българския политически живот“, каза Андай.

„Самият Пеевски каза: “Ние няма да предложим хора, не искаме“. Но знаете, че предстоят европейски избори. На тези европейски избори аз прогнозирам срив на подкрепата за ПП-ДБ, особено за ПП. Те вероятно ще играят заедно и там няма да се забележи колко огромен е отливът от гласове за ПП. И след тези европейски избори ще бъдем в една коренно различна ситуация, което ще премахне онзи срам на Бойко Борисов да се качи в една лодка с ДПС и така да тръгнат към съвместно управление на държавата. Това може да стане и в рамките на този парламент, с ново завъртане на мандатите, може да стане и след много точен анализ при едни предсрочни парламентарни избори, които двете формации могат да предизвикат особено след като опозицията е готова това да се случи още сега юни месец. При едни предсрочно парламентарни избори ДПС определено ще вдигне броят на мандатите си. Проблемът е колко плюс ще има ГЕРБ и дали двете формации биха постигнали така бленуваният сбор 121 народни представители. Според мен, към настоящата ситуация това е изключено, но пък в парламента ще има едно ДБ и ИТН, като всяка от двете формации има склонност към коалиране със силните – ГЕРБ и ДПС“, обясни Илхан Адай.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img