7.9 C
София
четвъртък, април 18, 2024

Изключените депутати и общински съветници от „Възраждане“ готвят нов политически проект

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Изключените депутати и общински съветници от „Възраждане“ готвят нов политически проект. Новината обяви независимият народен представител Николай Дренчев пред журналисти в Народното събрание.

По думите му се очакват нови избори, които няма да променят съществено конфигурацията в парламента.

„Ние независимите народни представители и четирима от общинските съветници решихме да започнем работата по нова политическа организация“, каза Дренчев.

„На България е нужна нова политическа организация, нова алтернатива“, посочи той. 

„Това, което виждаме е необходимостта от една нова патриотична формация, която обаче е с човешко лице, добави още независимият депутат и уточни, че най-вероятно ще се явят на първите избори, които предстоят, но те не са съществени и важни за тях.

„Основният фокус е да създадем организацията, да я структурираме, да съберем хората“, добави той. 

Към момента участниците в проекта са четирима независими общински съветници –  Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова, както и трима независими народни представители – Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев.

През февруари след избора на председател на Столичния общински съвет четирима общинските съветници бяха изключени от „Възраждане“. След това парламентарната група на „Възраждане“ изключи и трима депутати, защото от софийската организация на партията поискаха политическа отговорност от народните представители, които са номинирали тези представители в листата за общински съветници в София.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img