20.8 C
София
неделя, юни 16, 2024

Иззеха компютри и материални носители при обиските в клуб „SS”

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

При обиските в „SS“ клуб тази вечер в София са иззети различни материални носители и компютри, обяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пред журналисти.

По думите му при действията са иззети и различни документи като всичко това тепърва ще бъде анализирано. Действията тази вечер в заведението са извършени след разрешение от Софийския градски съд, посочи вътрешният министър.
Прокуратурата и МВР в частния клуб, свързван с убития Мартин Божанов
Докато бях директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ по отношение на тези хора е работено.  Всичко, каквото сме събрали като данни, е било предадено в прокуратурата, каза още Калин Стоянов.
Както е известно, прокуратурата влезе тази вечер в частния клуб “SS” в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с разстреляния Мартин Божанов.

За клуба стана известно след убийството на Божанов. Прокуратурата вчера съобщи, че от 2023 г. работи по досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, за имотни измами и пране на пари. Работата по случая е започнала, след като в края на 2022 г. в прокуратурата постъпва преписка от ГДБОП, образувана по сигнал, където се споменава за съществуването на такъв клуб.  (БТА, Димитър Абрашев)

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img