7.9 C
София
четвъртък, април 18, 2024

Кирил Петков: Дискусиите продължават

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Дискусиите продължават, благодаря ви“, бяха кратките думи на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков днес на влизане в Народното събрание.
 
Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не се ясно дали ще продължат и днес. 

По думите на Атанас Атанасов от ПП-ДБ той е предложил ан колегите си да се върнат към разговори с ГЕРБ. На влизане в Народното събрание пък Кирил Петков посочи, че „дискусиите продължават“. Не става ясно кои дискусии обаче – вътрешните в ПП-ДБ, или тези с ГЕРБ-СДС 

„За да има преговори са нужни поне двамина. С един не става“, коментира Тома Биков от ГЕРБ и заяви, че според него Асен Василев не трябва да присъства на разговорите. 

ДПС чака преговарящите групи на двете големи партии да се разберат, посочи депутатът Хамид Хамид. 

Първото, което може да ни върне на масата за преговори, е едно голямо „извинявай“, каза вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

„Според мен Мария Габриел не трябва да бъде министър-председател на България. Заради постъпката си, която демонстрира пълна липса на лидерски качества. Трябва да гледаме напред, към втория мандат. Ясно заявихме, че с първия мандат искаме да имаме правителство. Но не може да си играеш със съдбите на хората. С вчерашната си постъпка, Габриел окончателно прекърши варианта за първи мандат. Ние сме в началото на едни абсолютно нови преговори сега“, каза вчера министърът на финансите Асен Василев. 

Финансовият министър в оставка се извини на „жената Мария Габриел“, но не и на „кандидат-премиера Мария Габриел“ за думите си, че е „новото младо и красиво лице на българската мафия“.

ГЕРБ – през Деница Сачева, пък заявиха, че биха подкрепили правителство само ако Мария Габриел е премиер, а Асен Василев не е финансов министър. ГЕРБ също заявиха, че не приемат кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а не с първия – на ГЕРБ.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img