7.9 C
София
четвъртък, април 18, 2024

Кирил Петков моли ГЕРБ да седнат на масата, не иска да ходи на избори

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Решихме да направим съвсем отворена, открита, публична позиция, с която да приканим колегите от ГЕРБ или да седнат да работят по нашия документ, или да предложат друг документ, но да започнем да говорим за реалните неща. Това заяви пред журналисти в парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„Не е нормално всеки да излиза в кулоарите, да казва по едно-две изречения, а службите си остават каквито са си. Чакаме обратен отговор. Емоцията свърши. Време е колегите да се върнат на масата и да кажат кои текстове харесват. На никой не му трябва избори – това е ясно“, добави той.

„Разпалиха се големи страсти и емоции. Истината е, че трябва да направим крачка напред в промяната на всички тези институции, за които всички българи искат промяна отдавна. Да отворим този меморандум. Или от ГЕРБ да предложат друг текст. Въпросите, на които трябва да си отговорим, са: искаме ли политическо начало в хората, които определят цените на българските граждани – да или не? Ние не искаме политическо начало. Искаме оттук-нататък да се минава през процедура и заедно политиците да се откажем от политическото начало в регулаторите. Искаме ли да слушаме за следващия Мартин Нотариуса или Пепи Еврото? Не искаме. Трябва да направим реална реформа в правосъдната система, което означава всички ние да се откажем от контрол във Висшия съдебен съвет. Искаме ли да имам служби, които да защитават българския интерес, а не непрекъснато да хващаме някакви чужди влияния в тях – руски шпиони и т.н. Не искаме! Щом не искаме тези неща, нека се успокоим, седнем на масата и да видим какъв е механизмът, с който да гарантираме на хората тези резултати“, призова Петков.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img