19.8 C
София
вторник, май 28, 2024

КНСБ иска ръст на доходите с 13%, цените продължават да растат

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

В последните месеци с доста натиск успяхме да компенсираме инфлацията. Цените обаче останаха високи, месото и сиренето не са поевтинели. Нашата битка остава за реален ръст на доходите. Заложили сме около 13% увеличение, част него вече се случи чрез КТД в големите предприятия. Цените продължават да се покачват, но с по-бавни темпове, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Nova News.

„В икономиката има забавяне в някои сектори, намаляване на поръчки. Това, предвид рецесията в Западна Европа, може да донесе много сериозни проблеми на пазара на труда до края на годината. Не виждам заплахи в изпълнението на приходната и разходната част на бюджета.  Териториалните планове за справедлив преход бяха предадени в Брюксел без съгласуване с нас.

Ще трябва да ги изпълняваме, което значи, че ще се пренаписват в движение. Първите 170 души вече са съкратени от ТЕЦ „КонтурГлобал“. На 10 май със социалния министър и президента на КТ „Подкрепа“ ще посетим Стара Загора и ще видим дали ще им се намерят работни места. Това ще бъде знак и за другите работещи в сектора дали обещанията ще останат химера или ще се изпълнят“, заяви той.

По думите му все още заминаващите в чужбина младежи са повече от върналите се.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img