8.5 C
София
събота, април 20, 2024

Кой кои министерства взема

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

На път е да се появи Министерство на европейските въпроси, начело с Николай Денков, за да се удовлетвори интересът на „Продължаваме промяната“ към външната политика.

Това е била една от първите теми при старта на разпределението на постове във второто ротационно правителство начело с Мария Габриел, съобщиха източници от партията на Кирил Петков.

ГЕРБ ще получи министерствата на иновациите и екологията. Партията на Бойко Борисов очаква и туризмът да е в квотата 50:50, за която бяха дадени сигнали още в началото на преговорите.

Сериозна борба с леко надмощие на ГЕРБ имало, според източника от ПП, за двете важни министерства – на енергетиката и на отбраната.

Депутати на Кирил Петков повтарят, че приемат експертите – Калин Стоянов на МВР и на културата Кръстьо Кръстев, по-скоро като близки до партията на Бойко Борисов, въпреки че от ГЕРБ категорично не приемат, че тези две министерство са в тяхната сфера на влияние.

Източници в (не)коалицията все още не споменават каква ще е съдбата на Асен Василев, който е определен като червената линия в преговорите за съставяне на правителството с премиер Габриел. 

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img