20.8 C
София
неделя, юни 16, 2024

Кола на НСО с Кирил Петков катастрофира край Варна, водачът на другата кола е починал

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на входа на град Аксаково около 17:30 часа днес. В колата на националната служба е пътувал съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ (ПП) Кирил Петков, съобщиха от партията.

Автомобилът, в който се е намирало охраняваното лице, се е движил на път с предимство, отнето от друг автомобил, обясниха от НСО.

При пътния инцидент има един загинал. Той е управлявал автомобила, отнел предимството. Мъжът е бил на 63 години, каза директорът на полицията във Варна старши комисар Андрей Ангелов.

Дежурният лекар в шокова зала на болница „Св. Анна – Варна“ д-р Маргарита Станкова, цитирана от БТА, съобщи, че в лечебното заведение са били доведени трима пациенти. Жената, на 58 години, придружавала загиналия мъж, е настанена в реанимация. Тя е със съчетана травма – на главата, гърдите и корема. Другите двама пациенти са прегледани и освободени за домашно лечение.

Съпредседателят на ПП е добре, посочиха от партията след инцидента.

По първоначални данни катастрофата, станала край Аксаково, Варненско, е предизвикана заради неспазване на знак „Стоп“, посочи директорът на полицията във Варна старши комисар Андрей Ангелов. Той обясни, че ударът между двете коли е бил много силен и те са отхвръкнали към канавка.

Военно-окръжната прокуратура в Сливен е образувала досъдебно производство по случая, съобщи военно-окръжният прокурор полк. Христо Тинев.

В момента се извършват процесуално-следствени действия, оглед на местопроизшествие и разпити на свидетели. Тепърва предстои назначаване на експертизи.

Кирил Петков спира предизборната си кампания

Моите огромни съболезнования на близките на починалия шофьор, написа съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков във Фейсбук след инцидента.

Ще спра предизборната си кампания докато съм сигурен, че всичко, което зависи от мен, за да помогна на пострадалите и семейството е направено, заяви той.

Возих се на задната седалка в колата и имах само „изкарване на въздуха“, но реално не съм пострадал, обясни Петков и добави, че екипът на „Спешна помощ“ е дошъл много бързо на място, както и пожарникарите, които по думите му са успели много професионално да разрежат колата, за да извадят пострадалите.

Искам да благодаря и на тези, които още в първите минути успяха да намерят лост и заедно да отворим вратите и да стигнем до хората. Благодаря и на двамата служители от НСО, с които отворихме заедно вратите и бяха адекватни, въпреки че бяха с някакви травми. Реално обаче без професионалната техника и уменията на пожарникарите не можехме да се справим, написа още Кирил Петков.

Дадох дума на екипа на пожарникарите, че тези специализирани инструменти, които имаха, трябва да са във всяка пожарна кола, защото разбрах, че някои ги имат, а някои не. Обещавам, че ще направя всичко, за да ги осигурим, заяви още той.

Кирил Петков добави, че е отишъл до болницата, където е настанена пострадалата при инцидента жена. „Говорих с неврохирурга, която ме уведоми, че черепната травма изглежда незастрашаваща живота“, поясни той.

„Моля се на Бог и другите травми да не застрашат живота ѝ. Дал съм телефона си на директора на болницата, ако трябва каквото и да е съдействие, да имаме личен контакт и да ми звънят по всяко време“, коментира Петков. Според него медицинският персонал в болницата са били големи професионалисти и им благодари за моменталната помощ, която са оказали на жената.

Искрени съболезнования на дъщеря му, семейството и близките му, написа още Петков за близките на починалия мъж. Ще се опитам да се свържа с тях в утрешния ден, и да им окажем всякаква помощ, от която имат нужда. Ще спра предизборната си кампания, докато съм сигурен, че всичко, което зависи от мен, за да помогна на пострадалите и семейството, е направено, каза Петков.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img