25.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Майката на убития Митко от Цалапица: Искаме истината

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

„Това беше едно дълго чакано екстрадиране – четири месеца го чакахме с нетърпение. Вчера бяха осем месеца от убийството на Митко. Надяваме се оттук нататък всички, които са участвали в убийството по един или друг начин, да бъдат разкрити. Искаме истината защо Митко беше убит и адекватни присъди“, заяви Атанаска Бакалова, майката на убития Митко от Цалапица.

Както е известно, снощи соченият за извършител на убийството на Димитър Малинов в село Цалапица Рангел Бизюрев беше екстрадиран у нас от Дания. Самолетът кацна на летище София късно през нощта.

За майката двамата близнаци, сочени за укриватели на Рангел, са съучастници

„Няма как Рангел сам да извърши това нещо. С автомобила на близнака, който е на името на баща му към онзи момент, е извозено тялото. Как никой от тях не се обади на 112, как никой не се уплаши“, попита Атанаска Бакалова.

Вчера тя е разговаряла с министъра на вътрешните работи и му благодари, че е спазил обещанието Рангел да бъде докаран у нас.

Роднините на Митко настояват за доживотен затвор без право на замяна за извършителите.

Бизюрев беше конвоиран късно снощи, като при пристигането му на ГКПП „Аерогара София“, на граничния пункт е установена неговата самоличност и е извършена справка в автоматизираните информационни системи на МВР.

От МВР припомнят, че след повдигане на обвинението мъжът бе обявен чрез Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ – МВР за издирване в Шенгенската информационна система и на 29 ноември м.г. бе установен и задържан на територията на Кралство Дания. Предаването му на България е извършено след решение на две съдебни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е окончателно.

Обвиняемият ще бъде конвоиран до следствения арест в Пловдив, предстои прокуратурата да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

„Поех личен ангажимент към близките на убития в Цалапица Димитър Малинов, че соченият за извършител Рангел Бизюрев ще бъде открит, задържан и върнат в България, за да се изправи пред българския съд. В телефонен разговор с майката на Димитър – Атанаска Бакалова, я информирах за всички действия, които МВР предприе, за да може Бизюрев да бъде конвоиран в България с полет през Мюнхен. Благодаря на колегите от МВР, прокуратурата и партньорските служби, които доведоха до успешен край издирването и задържането на Бизюрев“, написа във Facebook вътрешният министър в оставка Калин Стоянов.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img