25.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

„Маркет линкс“: Ротация ще има, сега тече игра на червените линии

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

„Маркет линкс“ са категорични, че ротацията ще се състои. Според Добромир Живков ще има ново писмено споразумение и механизмът ще бъде извървян докрай. Според него не е в интерес на нито една от политическите сили да предизвиква нов парламентарен вот.

„В момента има очертаване на територии и игра на червените линии, които отделните политически лидери и партиите не биха искали да престъпват. Те се очертава дори и през обективизирането им през отделни партийни документи – меморандум срещу коалиционно споразумение“, казва той.

Той твърди, че това управление на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС постигна много важни неща досега. Съдебната реформа, регулаторите, законодателни промени били темите, заради които се стигнало до крачка назад.

„Сега отново са на етап по-тежко противопоставяне. Другата перспектива е, че все пак ще се случи едно преразпределение на властови ресурси в страната и през регулаторите, и през законодателните промени, които предстоят. Така че тук сме свидетели на една такава битка между ГЕРБ и ПП-ДБ“, коментира Живков

Той прогнозира смяна на министри от кабинета „Денков“ с нови, излъчени от ГЕРБ.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img