25.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

МОСВ: Очакват се повишения на речни нива заради дъждовете

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

В резултат на валежи и оттичане днес ще има повишения на речните нива. Това се посочва в информация на сайта на Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, уточняват от ведомството.

На 27 март заради валежи от дъжд и снеготопене ще има повишения във водосборите западно от р. Русенски Лом, на реките южно от гр. Бургас, в Източнобеломорски и Западнобеломорски басейн. На 28 март в резултат на валежи от дъжд и снеготопене, ще има краткотрайни повишения във водосборите източно от р. Вит, на реките северно от гр. Бургас, в Източнобеломорски басейн, рилските и пиринските притоци на р. Струма и р. Места, посочват от МОСВ. Оттам добавят, че утре опасни метеорологични явления в страната не се очакват.

През нощта от югозапад ще започне ново увеличение на облачността. Към края на деня в югозападните райони ще завали дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, по долината на река Струма и в Източните Родопи от юг и ще бъде слаб до умерен, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img