33.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

На ПП-ДБ не им харесва ролята на параван

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

ПП-ДБ не иска избори, но няма да се съгласи да бъде параван, за да може някой да се отклони от договорените приоритети в държавата. Това заяви премиерът Николай Денков, цитиран от БНТ.

Той посочи, че ключов приоритет остава борбата с корупцията, която минава през правилата за избор на регулаторите. За него е важно накрая да има положителен резултат. По думите му това означава ПП-ДБ и ГЕРБ да продължат ангажиментите, които са поели към българските граждани

Това минава през борбата с корупцията и през назначаване на честни, морални и почтени хора в регулаторите, от които зависи как ще се развива бизнесът и как ще живеем тук. Докато не се разберем за това, въпросът за това кой ще е министър, даже и кой ще е премиер, е второстепенен, подчерта Денков.

Министър-председателят отбеляза, че не е видял коалиционното споразумение, предложено от ГЕРБ. Ако се окаже, че се опитваме отново да бутаме встрани борбата с корупцията, няма как да продължим напред все едно че всичко е наред, подчерта той.

Денков поясни, че ще подаде оставка на 6 март съгласно споразумението за ротацията, но правителството на практика ще продължи да работи до решението на Народното събрание за подадената оставка.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img