25.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

НАП погва ресторантите

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Приходната агенция с нова акция, този път насочена към ресторантьори, които укриват данъци. На този фон доклад на Световната банка констатира, че по-ниската ставка за ДДС в част от отраслите в България – води до загуби за държавния бюджет. НАП започна масирана кампания, която цели да събере задълженията на ресторантьори, които умишлено целят да избегнат плащането на данъци.

„От информацията, която виждаме от фискалните устройства, става ясно, че те реализират сериозен оборот. В същото време не го декларират, нямат имущество, за да приложим принудително събиране. Нищо не постъпва от запорираните сметки”, твърди Боряна Жилова, зам.-изпълнителен директор на НАП.

От НАП допълват, че отказът на някои ресторантьори да сътрудничат е довел до принудително изземане на оборота в касите на определени заведения. В резултат на това някои ресторанти започнали да сътрудничат на приходната агенция.

„Друга категория лица се покриха, смениха си фирмите, преустановиха дейността с надеждата, че след края на проверките ще си продължат по стария начин. Към тях ще сме безкомпромисни”, посочва Жилова.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img