18.8 C
София
вторник, май 28, 2024

НАП проверява съдийка, свързана със съдружник на Нотариуса

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

За почтеност и нарушаване на независимостта ще бъдат проверявани магистрати. Временната парламентарна комисия по случая „Нотариуса“ проведе заседание въпреки липсата на кворум заради отсъствието на депутатите от ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН.

Днес бяха изслушани главният съдебен инспектор Теодора Точкова, бившият ръководител на закрития специализиран съд Георги Ушев, съдия Галя Георгиева и прокурора от Софийската районна прокуратура Константин Сулев, който е подсъдим за длъжностно престъпление заради работата си по аферата „Осемте джуджета“.

Стана ясно, че НАП и антикорупционната комисия проверяват доходите на магистрат, свързан със съдружник на Нотариуса.

След направен анализ е установено несъответствие между имущественото му състояние и подадената от него декларация, която надвишава 10 хиляди лева.

Покрай скандалите около Нотариуса и „Осемте джуджета“ Инспекторатът се е самосезирал и е започнал проверки на общо 10 магистрати.

Техните имена не бяха съобщени. Точкова уточни, че става дума за проверки за почтеност, нарушаване на независимостта, оказване и поддаване на влияние и за накърняване престижа на съдебната власт.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img