25.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Новият шеф на „Ел Би Булгарикум“: Финансовото състояние на компанията ще се стабилизира

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Протестите спряха. Със синдикатите постигнахме съгласие. Договорихме 10-процентно увеличение със задна дата, от 1 май. Това отбеляза новият изпълнителен директор на „Ел Би Булгарикум“ Живко Живков пред БНТ. По думите му исканото от синдикатите и работниците увеличение на заплатите с 30% е твърде много на този етап, но следващите три месеца предстои анализ на дейността на компанията.

За финансовото състояние на компанията Живков заяви, че към момента то е „справедливо, ще се стабилизира и със сигурност не е това, което медиите искат да направят като скандал“.

Запитан защо в последните години държавното дружество влиза в новините само със скандали, той коментира: „Нека спрем да се оглеждаме в миналото. Скелетите в гардеробите нека си стоят там. Истината е, че поредица от сигнали за какво ли не, от кого ли не – срещу дейността, срещу производството, има във всички специализирани служби на републиката.“

Живко Живков добави, че това отнема много от енергията на хората и желанието им да работят. Той изтъкна, че задачата му е това да бъде прекратено и че има много какво да се направи занапред.

Живков коментира и опасенията, че компанията, която е под шапката на Държавната консолидационна компания (ДКК), може да премине в частни ръце. Той заяви, че „Ел Би Булгарикум“ е уникална марка за България и за света. „Никой не бива да мисли, че може да сложи ръка върху собствеността, върху патента или върху ползването на прекрасните щамове, които правим, закваски в цяла Европа и по света“, категоричен бе изпълнителният директор на дружеството.

Хората могат да бъдат спокойни, че предлаганата продукция е качествена, увери също така той.

„В България има млечни ферми, които са на световно ниво със сигурност. Въпрос на взаимоотношения между ръководството на „Ел Би Булгарикум“ и производителите е това да достигне до нашите предприятия, да бъде преработено. Не бих си помислял нито литър мляко да влезе, извън българското. „Ел Би“ е защитена българска марка“, каза още Живко Живков.

Във връзка с твърденията на служители за риск да не бъде реализирана на пазара голямо количество натрупана готова продукция, той изтъкна, че складовете не са препълнени и от тях ежедневно излиза стока. По думите на Живков напоследък се наблюдава тенденция на повишаване с много голям процент на продажбите на кисело мляко и сирене.

Източник: https://news.bg/

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img