33.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Обир за милиони в къщата на Боби Михайлов!

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Арестуваните при спецакция на СДВР люлински топ крадци Николай Илиев – Понти, Николай Сакалиев – Каската и Пепи Тапата са извършили крупен обир в дома на доскорошния президент на БФС Борислав Михайлов на 15 март т.г., докато той е подавал оставката си като шеф на родния футбол. Поради тази причина тримата апаши са били поставени под наблюдение от МВР и са задържани малко след като са обрали златарско ателие в столицата, научи Lupa.bg.

Понти, Каската и Тапата са нахлули маскирани в къщата на Михайлов в частен жилищен комплекс с контролиран достъп в столичния квартал „Драгалевци“ на 15 март в часовия диапазон между 13:50 и 14:30 ч., докато се провеждаше извънредния конгрес на БФС. Апашите са проникнали в дома на Перуката през външната ограда на частния жилищен комплекс и са останали незабелязани от охранителя на бариерата. Със специални заглушители за радио честотите крадците са неутрализирали алармените системи в къщата на Михайлов и са си тръгнали с крупна плячка.

Неофициално се твърди, че от дома на Боби Михайлов е задигната сумата от над 400 000 евро, както и множество скъпоценности и златни накити. Сред откраднатите вещи от къщата на Борислав Михайлов е и бронзовия му медал от световното първенство по футбол в САЩ през 1994 г.

Кражбата за милиони в дома на Боби Михайлов е била пазена в тайна от МВР, за да не се пречи на разследването. Не е известно дали бившия президент на БФС е декларирал всичко откраднато.

Според наш източник, Ники Понти, Каската и Тапата са били поставени под наблюдение и впоследствие заловени след постъпила оперативна информация, че те са извършители на кражбата в къщата на Михайлов. Неофициална помощ на разследващите е оказал люлинския сенчест бизнесмен и някогашен „крал на крадците“ Пламен Симов – Пацо Килията, който е близък приятел с Борислав Михайлов.

Крадците взломаджии Ники Понти, Каската и Тапата са били следени от няколко дни, преди да бъдат закопчани при спецакция на СДВР след кражба на златарско ателие.

Това не е първия „футболен“ обир за Ники Понти. Преди няколко години той беше арестуван за кражба в дома на Петър Хубчев. Тогавашният треньор на националния отбор остана без 40 000 лева, техника и бижута, а крадците отмъкнаха и екипа му от световното първенство в САЩ през 1994 г. Миналата година Ники Понти отново беше арестуван за серия от кражби, но делото срещу него дори не е тръгнало по същество.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img