19.8 C
София
вторник, май 28, 2024

Още 4 медала за България на европейското по бокс

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Българският бокс продължава да доминира на европейското първенство в Белград. Ергюнал Себахтин се класира на полуфиналите в категория до 48 килограма в сръбската столица. Под наставленията на Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров Себахтин надигра Хасан Маликов (Азербайджан) с 5:0 гласа. За Ергюнал това бе завръщане на международната сцена след операцията на ръката, която претърпя миналата година.

Утре за място на финала националът ни ще срещне Едмонд Худоян (Русия). Дотук България вече има 7 медала в Белград.

В категория до 57 килограма Хавиер Ибаниес отказа във втория рунд Данил Окоман (Молдова) и се класира за полуфиналите в сръбската столица. Шампионът от Европейските игри в Краков започна срещата малко по-пасивно, но във втория рунд разгърна потенциала си и реферът на два пъти отброява на Окоман. При втория съдията сложи край на двубоя и Хавиер продължи по убедителен начин към полуфиналите. Утре националът ще се изправи за място на финал срещу Самюел Кистоюри (Франция).

Ясен Радев осигури деветия медал за България. В категория до 54 килограма той наложи волята си над коравия италианец Томазо Счиака с 5:0 съдийски гласа и се класира за полуфиналите. Радев спечели първия си медал от европейско първенство за мъже. Националът не отстъпи нито крачка назад срещу Счиака, бе убедителен в първите два рунда и макар да намали темпото в третия, заслужи победата и минимум бронзово отличие. За място на финал утре Радев ще се изправи срещу Дмитрий Двали (Русия).

При 60-килограмовите носителят на купа „Странджа“ Радослав Росенов надделя с пълно съдийско единодушие над Артур Туниев от Беларус. Росенов бе с класа над съперника си и изглеждаше, че завърши дори без да успее да се изпоти. В спор за място на финала Росенов ще се изправи срещу Артур Сахакян от Армения.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img