20.8 C
София
неделя, юни 16, 2024

Откриха над 6 кг хероин в автомобил на „Капитан Андреево“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Хероин за над 1 000 000 лева откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция.

Проверката е част от общите действия срещу контрабандата с участието на служители на Агенция „Митници“, ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“ и Национална агенция за приходите.

На 26 май пристигнал лек автомобил с българска регистрация. В автомобила, управляван от 24-годишна жена, пътувал и мъж на 41 години, български граждани. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка от екип на отдел „Борба с наркотрафика“, съобщават от Агенция Митници.

В хода на контролните действия, след демонтаж на задните гуми на автомобила, във фабричните кухини на праговете, митническите служители откриват общо 24 пакета, съдържащи бежово прахообразно вещество. При полевия наркотест веществото реагирало на хероин. Общото бруто тегло на задържания наркотик е 6,120 кг на стойност 1 028 160 лева, оценен за нуждите на съдопроизводството. 

По случая е образувано досъдебно производство. На мъжа е повдигнато обвинение.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img