33.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Отношенията между Пеевски и Доган – по-силни от тези между баща и син

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Еднозначно ДПС е в топ форма и това си личи от резултатите на предсрочните избори. ДПС е втора политическа сила благодарение на д-р Ахмед Доган и Делян Пеевски. ДПС има един отбор и това е отборът на ДПС. Това заяви пред bTV депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Той изтъкна, че отношенията между Доган и Пеевски са по-силни от тези между баща и син. Хамид Хамид посочи, че отношенията между Пеевски и д-р Ахмед Доган са прекрасни и не може „Рамадан Аталай заради лична изгоди да ги противопостави“.

По думите му в ДПС всички носят в сърцето си д-р Ахмед Доган и го обичат. ДПС е единно и няма как да има отбори, посочи Хамид. „Хората не иска дерибеи по места, а колективните органи по места взимат решения за сваляне на дерибеите от колективните органи на партията. Хора като Рамадан Аталай дерибействат в продължение на 30 години в партията. Хората по места обичат г-н Пеевски и доктор Ахмед Доган, защото започнаха да решават проблемите и виждат светлина точно в действията на господин Пеевски“, посочи Хамид.

Той вярва на устава на ДПС и на Делян Пеевски. Не търсете конфликт там, където го няма, призова Хамид. Той не е чул думите „с мен или си, или с Доган“. „Винаги, когато в ДПС е имало проблеми заради „космонавта Рамадан Аталай“, винаги господин Пеевски е бил до доктор Ахмед Доган„. Поканете космонавтите, ще е по-интересно“, категоричен бе Хамид Хамид.

Той отбеляза, че Пеевски и Доган винаги са заедно. Доктор Ахмед Доган взима стратегическите решения в партията заедно с Делян Пеевски, коментира Хамид. И добави – отношенията между Чакъров и Пеевски също са прекрасни.

Хамид е гласувал в подкрепа на проектокабинета на Росен Желязков, въпреки препоръката на почтения президент на ДПС Ахмед Доган да не се дава подкрепа. „ДПС няма как да има отбори, а има манипулации от хора, които гледат личните си интереси пред партийното начало“, повтори още веднъж Хамид Хамид.

Той вярва, че ДПС може да стане и първа политическа сила с Делян Пеевски и Ахмед Доган. След заседание на партията ще стане ясно дали ДПС ще върне втория мандат, или ще се опита да направи правителство. „Най-силният човек е в ДПС е тандемът г-н Пеевски-доктор Ахмед Доган“, отсече Хамид Хамид.

Няма конфликт между господин Пеевски и нашия почетен председател доктор Ахмед Доган, увери и Байрам Байрам пред Нова телевизия. Връзката между Делян Пеевски и доктор Ахмед Доган е много силна, те нямат нужда от медиатори, посочи той. Проблемът бил между Пеевски и дерибеите. Дерибеите са тези, които забогатели на гърба на партията, които били спускани от Централното ръководство, по думите му.

Областните структури снеха доверие от тези местни дерибеи, посочи Байрам. Резултатите от изборите показвали как дерибеите дърпат партията назад, според него.

Никой няма конфликт с почетния председател, категоричен бе Байрам Байрам. Някои хора човъркат в сърцата на всеки депесар, подчерта депутатът и обвини за това дерибеите. В момента дерибеите обикалят по регионите и създават етническо напрежение, по думите му.

Местните дерибеи коментирали, че българите превземат ДПС. Според него те използвали името на почетния председател. На дерибеите не им харесва новото начало, смята Байрам.

Темата „Магнитски“ е грешка на американската администрация, заяви той. Вътрешна завера вкарала Делян Пеевски в списъка „Магнитски“. Няма да допуснем да разделят хората, изтъкна депутатът. Няма избор между господин Доган и господин Пеевски, подчерта Байрам Байрам. Пътят на ДПС е заедност и единство, стана ясно от коментара му.

Колективните органи на ДПС ще решат какво да прави ДПС с втория мандат. Разумът ще надделее, смята той за кризата в партията.

Източник: https://news.bg/


- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img