15.8 C
София
понеделник, май 20, 2024

Пеевски откровен: Заедно с Прокопиев сме били при Борисов

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Делян Пеевски, председателят на ДПС, съобщи важна медийна новина, докато споделяше пред журналисти своето изумление от Николай Денков, нарекъл го в четвъртък във фейсбук „най-голямото зло“. Общувайки за последно като премиер в социалните мрежи, академикът обясни, че в деня преди сглобката да се разглоби, Пеевски бил в централата на ГЕРБ

„Слушах с интерес какво се обяснява кой къде бил ходил, по кои централи. Не мога да разбера – при Борисов в централата съм ходил, но сме ходили с Христо Иванов заедно.

С Прокопиев сме били при Борисов заедно.

С всички тези хора съм бил навсякъде заедно. Не мога да разбера как се събудиха днес и казаха: „Той е зло“. Е, те със злото ли живяха 9 месеца? В много близки отношения.“

Така лидерът на ДПС за първи път споменава факта, че заедно с издателя на „Капитал“ и „Дневник“ са посетили лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Иначе не може да се отрече, че г-н Пеевски в последните месеци много ясно и последователно посочва и напомня за разговори, поети ангажименти и проблеми с колегите си политици в парламента, с които заедно ремонтираха конституцията, за да се проправи пътя на съдебната реформа.

В каква роля обаче Иво Прокопиев е бил в компанията на Делян Пеевски и Бойко Борисов, не става ясно.

Известно е, че издателят бизнесмен, е един от идеолозите на „Да, България“ – партията на Христо Иванов, за която „съдебната реформа“ бе най-важното в отиващия се парламент.

Извън „Капитал“ и „Дневник“ бизнесът на Иво Прокопиев е свързан основно със зелената енергия.

Бойко Борисов също потвърди, че Делян Пеевски и Иво Прокопиев са били на 17-тия етаж в сградата на НДК, където се намира централата на ГЕРБ. Там били идвал и Христо Иванов.

Сайтът „Дневник“ цитира следобяд думите на Делян Пеевски и Бойко Борисов, които споменават за своите срещи с техния издател.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img