20.8 C
София
неделя, юни 16, 2024

ПП поиска Борислав Сарафов да бъде изслушан в НС за убийството на Нотариуса

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Партията предлага комисия да събере всички възможни факти и обстоятелства около престъплението

От „Продължаваме Промяната“ поискаха и.д. главен прокурор Борислав Сарафов да бъде изслушан в Народното събрание във връзка с убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

„Миналата седмица в страната се случи поредното поръчково убийство, свързвано в публичното пространство с подозрения не само за разчистване на сметки в престъпния свят, но и за отстраняване на неудобен свидетел, който би могъл да разкрие порочни и престъпни факти за корупция в съдебната власт. Показанията и разкритията, които в последствие съдия Владислава Цариградска направи в национален ефир, ни дават силно основание за безпокойство“, посочват от партията.

„Затова предлагаме в Народното събрание на основание чл. 26 от ПОДНС да бъде изслушан изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов, както и съгласно предложението на Антикорупционния фонд – да бъде създадена парламентарна комисия, която да събере всички възможни факти и обстоятелства около убийството, възможните мотиви и последствия, както и да проучи наличието на данни за бездействие на Висшия съдебен съвет, Инспектората към ВСС, прокуратурата и другите компетентни органи. Предложението ще бъде обсъдено в подробности на редовното заедание на ПГ на Коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България” днес, и внесено по съответния ред в Народното събрание“, допълват от пресцентъра на ПП.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img