18.8 C
София
вторник, май 28, 2024

Принц Уилям и Кейт Мидълтън искат да отложат наследяването на трона – ето защо

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

От години е ясно, че принц Уилям и Кейт Мидълтън един ден ще застанат начело на британската монархия. Броени месеци след като Чарлз бе провъзгласен за крал, той създаде истински прецедент в историята на двореца като сподели с обществеността, че е болен от рак. И точно когато започнаха да се зараждат настроенията, че може би трябва преждевременно да предаде властта, бъдещата кралица се оказа със същата диагноза и влошено здраве.

В тази сложна ситуация без аналог вече е трудно да преценим дали по-доброто решение е Чарлз да предаде властта на Уилям. Е, принцът и принцесата на Уелс също са в период, в който тази огромна отговорност никак не е на дневен ред и по-скоро ги плаши, отколкото да ги радва.

Според източници, цитирани от Mirror, в момента принц Уилям и Кейт Мидълтън изпитват „силно безпокойство“ от реалната възможност да трябва да застанат начело на монархията. Те чувстват това събитие още по-близко и неизбежно заради заболяване на крал Чарлз, но се надяват да се отложи максимално във времето.

Снимка 651076

Източник: GettyImages

Основната причина за тези техни страхове е лечението и възстановяване, през което принцесата на Уелс трябва да премине заради онкологичното си заболяване. А като съпруга на крал надали ще има възможността да отсъства и да не бъде плътно до него. Тя също така не желае и подобен сценарий, защото иска да даде цялата подкрепа на своя съпруг в този най-важен етап от живота му, но за да успее, трябва преди всичко да е в добро здраве.

Именно зарази тази сложна ситуация присъствието на крал Чарлз на великденската църковна служба бе от огромно значение. Така той показа, че не е толкова зле, че да не може да изпълнява ангажиментите си. Защото в противен случай всички биха се притеснили в чии ръце е оставена монархията, след като и Уилям и Кейт са в принудителна почивка.

Снимка 660946

Източник: GettyImages

Но напоследък монархът се завръща към предишния си работен ритъм, демонстрира висок дух и настроение и това изглежда обнадеждаващо преди всичко за принца и принцесата на Уелс, защото значи, че имат още време, преди да сменят титлите си. И настоящият момент е най-неподходящият за тях за подобна рокада.

Крал Чарлз също знае това много добре и в името на общото благо дава всичко по силите си, за да оползотвори така чаканото време на престола. А когато му дойде времето, неговото място ще заеме синът му Уилям. Но все още не е е време. Поне не и за Кейт Мидълтън.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img