7.9 C
София
четвъртък, април 18, 2024

Продадоха имот с улица в него, хора са без достъп до домовете си

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Десетки къщи в габровски квартал останаха откъснати от света, след като от общината продали местността на частно лице, но забравили да оградят пътя. Сега на неговото място новият собственик изкопал ров, за да не могат живеещите в района да преминават. 

Те разказват, че не могат да стигнат с кола до домовете си. За линейка или пожарна в случай на нужда и дума не може да става.

За да преминават хората пеша, се налага да минават през храсти и ями. Местността е вилна зона. Живущите там плащат данъци. Достъпът до поне 10 къщи е блокиран.

„С новия собственик не може да се говори. Той ни изнудва за пари. Искаше да си купим гората. Първо говореше за 5000 лв., след това станаха 180 000 лв.”, каза в ефира на „Здравей, България” жена, която живее там. Пред очите ѝ той докарал фандрома, с която изкопал ров и умишлено спукал тръба на ВиК дружеството, заради което водоподаването временно било ограничено. Месните са сезирали прокуратурата и общината, след като мъжът нарочно съборил дънери, за да възпрепятства тяхното преминаване. От Община Габрово признали, че става въпрос за техническа грешка. Поправянето ѝ обаче можело да отнеме години. Хората определят новия си съсед като агресивен.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img