25.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Прогноза за март месец: Очакват ни амплитуди от 30 градуса

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

По-топло време от обичайното очакват синоптиците през март. Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) най-ниските градуси ще бъдат между – 5 и 0, а най-високите – между 20 и 25. Валежите ще са около нормата.

През първите дни от месеца температурите ще са по-високи от обичайните. Ще преобладава облачно време, на места – главно в западната половина от страната, ще има валежи от дъжд, а в планините над 1800-2000 м – и от сняг. 

В източните райони ще има мъгли или ниска слоеста облачност. Там дневните температури ще остават най-ниски. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността се очакват към 3-4 март.

Към средата на първото десетдневие ще има значителна облачност и валежи от дъжд на повече места в страната. Температурите ще се понижат и ще се доближат до климатичните норми.

Повишава се вероятността за валежи от сняг в ниските планински райони и на места в Северна България. До края на периода ще преобладава облачно време, ще има и валежи, предимно от дъжд.

През второто десетдневие се очаква температурите да бъдат по-високи от обичайните. Относително по-малка вероятност за валежи и периоди с по-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има в началото и в края на десетдневието, а около средата му вероятността за валежи е голяма.

Третото десетдневие се очаква да започне с повече слънчеви часове в по-голямата част от страната. Около средата и до края на периода изгледите са за предимно облачно време, чести валежи от дъжд и температури около и по-високи от обичайните за края на март.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img