15.8 C
София
понеделник, май 20, 2024

Простреляха в главата дете на година и половина във Враца, хеликоптер го вдигна за столицата

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Дете на година и половина е било простреляно в главата в късния следобед в събота във врачанския кв. „Кулата“. Момченцето било прието в много тежко състояние във врачанската спешна помощ, а от там поискали веднага помощ от София. Военен хеликоптер кацна на площадка в района на врачанската болница и транспортира пострадалото дете към столицата.

Според непотвърдени още първоначални данни изстрелът с ловна пушка бил произведен случайно след като 12-годишно дете си играло с оръжието на дядо си. По друга версия стрелецът бил 20-годишен, близък на семейството на пострадалото дете от врачанското село Галатин , което било на гости във Враца.

Врачанските лекари установили при прегледа и направения скенер множество метални части в главата на простреляното момче, от което се предполага, че е стреляно със сачми. Подробности по случая се очакват след започналото веднага разследване

Детето е било оперирано. Това заявиха от лечебното заведение. По време на интервенцията екипът на проф. Н. Габровски извадил проектила от мозъка на пострадалото дете.

Състоянието му е стабилизирано, уточняват от най-голямата спешна болница у нас. Детето продължава да е настанено за лечение и активно наблюдение в детската реанимация на университетската болница „Пирогов“.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img