20.8 C
София
неделя, юни 16, 2024

Радев: Никога не призовавам шофьорите ми да карат бързо

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Законът трябва да се спазва, особено от политиците, които трябва да дават пример. Това беше първият коментар на президента Румен Радев за трагедията на пътя на входа на  Аксаково с колата на НСО, при която загина човек. 

Радев изрази съболезнования към семейството на загиналия. „Никога не призовавам шофьорите ми да карат бързо“, сподели той.

В четвъртък автомобил на НСО, в който е пътувал съпредседателят на ПП Кирил Петков, катастрофира. При удара на колата с друг автомобил е загинал един човек. Инцидентът е бил причинена от кола, внезапно изскочила от път без предимство. Това съобщиха от пресцентъра на „Продължаваме промяната“.

Военната прокуратура е образувала досъдебно производство по случая, заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Тепърва с автотехническа експертиза ще бъде изяснена скоростта, с която се е движил автомобилът, в който е пътувал Кирил Петков. 

Националната служба за охрана е специализирана военизирана държавна служба към Президента на Република България. 

От своя страна от НСО излезе с позиция по казуса. „Националната служба за охрана призовава към въздържание от разпространение на спекулативни, непроверени и необективни тези и хипотези по адрес на участниците в тежкия пътен инцидент, докато компетентните институции не приключат работата си“, пише в становището.

По повод извънредното заседание на НС във вторник, Радев заяви, че свикването на парламента може да бъде използвано, за да бъде употребен за предизборна трибуна. 

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img