19.8 C
София
вторник, май 28, 2024

Раджуа ал Хюсеин и йорданският престолонаследник принц Хюсеин очакват първото си бебе

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

На 1 юни 2023 г. се състоя една от най-пищните кралски сватби – тази на престолонаследника на Йордания принц Хюсеин. Той се ожени за саудитката Раджуа ал Саиф на красива церемония в Аман, на която присъстваха й принц Уилям с Кейт Мидълтън.

И ето че по-малко от година по-късно идва новината, че младоженците очакват първото си дете. „Йорданският кралски двор с радост съобщава, че техни величества принц Ал Хюсеин бин Абдула Втори и принцеса Раджуа ал Хюсеин очакват първото си бебе това лято“, се казва на официалния сайт на кралското семейство на Йордания.

Това ще бъде първо внуче за 62-годишния крал Абдула Втори и 53-годишната кралица Рания. Ако бебето на 29-годишните Хюсеин и Раджуа е момче, то ще стане втори по ред за наследяване на престола след баща си.

Ако е момиче обаче, редът за наследяване не се променя и след принц Хюсеин втори по ред остава по-малкият му брат принц Хашем. От 1952 г. тронът в Йордания се предава в династията Ал Хюсеин по мъжка линия.

Крал Абдула и кралица Рания имат четири деца. Освен престолонаследника принц Хюсеин и 19-годишния му брат Хашем, те са родители още на 27-годишната принцеса Иман, която също се омъжи миналата година, и на 23-годишната принцеса Салма, припомня People.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img