8.5 C
София
събота, април 20, 2024

Разкриха последни думи на Навални

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Юрист разкрива едни от последните думи на Навални, които дават сериозна насока за причините за смъртта му.

„Руският опозиционен политик Алексей Навални е изразил опасение, че е бил тровен по време на излежаването на присъдите си в наказателната колония „Полярен вълк“, в село Харп (в руската част на Арктика)“, това написа базираното в Нидерландия издание „Москоу таймс“.

Бившият адвокат на опонента на Владимир Путин Олга Михайлова сподели пред медията за това как е посетила клиента си в мястото за изтърпяване на наказанията. „Той ми каза: „Може и да звуча като параноик, но имам чувството, че тук ме тровят“, разказа юристката, пише novini.bg.

„След като излязох от колонията написах в групата в „Туитър“ на адвокатите на Навални за неговото опасение“, добави адвокат Михайлова. 

 По нейните думи тя и други съдебни защитници на критика на властта в Москва са подали жалби в Генералната прокуратура, Федералната служба за изтърпяване на наказанията и други институции, в които са описали опасенията на Алексей Навални. „Така и не получихме отговори“, допълни жената.

Михайлова отбеляза още: На 15 февруари (ден преди смъртта на Навални) съд в Москва ми наложи мярка за неотклонение задържане под стража. Магистратът използваше за аргумент записа от разговора ми с Навални, в който той се опасяваше от отравяне. Преди това нямах никакви проблеми след свижданията ми с него.

„На Михайлова, която в момента е извън Русия, са повдигнати обвинения в участие в екстремистка организация“, написа още изданието.  

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img