25.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Руснаците са ударили украинска жива сила и техника близо до границата с Белгород

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Групировката войски „Запад“ нанесе превантивни удари по пунктовете за временно разполагане, жива сила и оборудването на диверсионно-разузнавателни групи на украинските формирования в граничния район на Белгородска област. Това съобщи руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

„Министерството на отбраната публикува кадри от унищожаването на пунктове за временна дислокация, жива сила и техника на диверсионно-разузнавателни групи на украински формирования по време на превантивни въздушни и артилерийски удари на групировката войски „Запад“ в пограничния район на Белгородска област“, ​​съобщиха те. 

По-рано губернаторът на Белгород Вячеслав Гладков съобщи в канала си в Telegram, че петима мирни жители са ранени при сутрешния обстрел на Белгород и Белгородска област от Въоръжените сили на Украйна.

Междувременно бе съобщено, че ФСБ е предотвратила терористични атаки срещу руски военнослужещи в Белгородска област, като за подготовката им е бил задържан руснак, поддръжник на украинските нацисти. Това са съобщили за ТАСС от Центъра за връзки с обществеността на ФСБ. „Федералната служба за сигурност, съвместно с Министерството на вътрешните работи на Русия, на територията на Белгородска област пресече незаконната дейност на гражданин на Руската федерация, привърженик на украинската националистическа идеология, който по указание на представители на терористичната организация „Руски доброволчески корпус“ (забранен в Русия) са подготвяли диверсии и терористични актове срещу руските военни“, отбелязват от ФСБ. В задържания е намерено взривно устройство, което е планирал да задейства дистанционно в района на дислокация на руските военнослужещи в Белгородска област.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img